Veelgestelde vragen

Schuren uitvaartzorg verzorgt door persoonlijke en creatieve invulling een afscheid vanuit ’t hart om zodoende een bijzonder en warm moment als herinnering te creëren. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn en hopen dat met onderstaande veelgestelde vragen enkele antwoorden gevonden kunnen worden.

Natuurlijk is dit mogelijk. Wanneer u een verzekering heeft bent u volledig vrij en onafhankelijk om de uitvaartbegeleider te kiezen welke het beste bij u past. Juist diegene zal het afscheid ook vormgeven zoals het door u gewenst is waardoor u terug zult kijken op een afscheid als warme herinnering. De uitvaartverzekering is een voorziening en kan gebruikt worden voor alle onderdelen welke gekozen kunnen worden als invulling van het afscheid. Gezien wij met vele verzekeraars contact hebben kunnen wij u ontzorgen om de uitbetaling van de verzekering te bewerkstelligen.

Vanwege de vele mogelijkheden rondom de vormgeving van het afscheid bent u zelf in staat om invloed uit te oefenen op de prijs. Wij zullen samen met u geheel open alle mogelijkheden bespreken en ook direct aangeven welke bijbehorende prijsimpact keuzes hebben, zodat u weloverwogen datgene kiest wat bij u past. Wanneer u een uitvaartverzekering heeft dekt dit in veel gevallen een behoorlijk deel van de kosten.

Bij een overlijden komen er veel emoties los, belangrijk is om deze emoties ook te accepteren en deze er te laten zijn. U hoeft namelijk niets meer dan dat als eerste te doen. Na het overlijden mag u al contact met ons opnemen zodat wij op de hoogte gesteld zijn, bel gerust.  De (huis)arts zal in ieder geval allereerst de dood vaststellen waarna wij uw dierbare kunnen overbrengen naar het uitvaartcentrum of thuis in de vertrouwde omgeving kunnen opbaren. Daarna zullen wij samen alle zaken afstemmen welke geregeld dienen te worden geheel op het door u aangegeven tempo. U kunt ook onze checklist overlijden downloaden zodat u al kunt bekijken waar u rekening mee dient te houden.

Wij zijn 24/7 bereikbaar zodat wij ook kunnen garanderen dat wanneer u ons nodig heeft wij er ook voor u zijn.

De locatie waar het afscheid plaatsvindt kan zelf gekozen worden. Dit mag een uitvaartcentrum zijn maar andere locaties zoals de mooi aangekleden zaal, de vaste stamkroeg of de eigen huiselijke omgeving. Wij werken hiervoor in de regio samen met enkele mooie en bijzondere locaties zodat wij een afscheid vorm kunnen geven zoals het graag gewenst is.