Een warm en waardig afscheid van oud-bisschop Harrie Smeets verzorgd door Schuren Uitvaartzorg

Afgelopen zaterdag 6 januari heeft het afscheid plaatsgevonden van oud - bisschop Harrie Smeets. Ieder afscheid is uniek en zo ook de wijze waarop het afscheid van oud-bisschop Harrie Smeets was vormgegeven. Voor ons was dit natuurlijk extra bijzonder om op een warme en bovenal waardige manier invulling te geven aan dit afscheid waarbij vele mensen uit Limburg, Nederland en zeker ook elders in de wereld aandachtig dit afscheid wilden bijwonen.

20 december 2023

20 december 2023

Bisschop Smeets overleed veel te vroeg op woensdag 20 december op 63-jarige leeftijd. Op 28 en 29 december was er mogelijkheid om in de Caroluskapel persoonlijk afscheid te kunnen nemen en te bidden ‘voor zijn goede thuiskomst’ zoals dit een gebruikelijk ritueel is bij overleden bisschoppen aldus Diocesaan Administrator Mgr. René Maessen. Zaterdag 6 januari heeft de pontificale requiemmis plaatsgevonden in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond onder het toeziend oog van meer dan 1000 aanwezigen. Aansluitend hebben we hem in besloten kring begeleidt naar zijn laatste rustplaats in bisschoppelijke grafkapel op het Oude Kerkhof in Roermond.

Meer dan bijzondere eer...

Meer dan bijzondere eer...

Een meer dan bijzondere eer die ons is toegekomen om dit afscheid op passende wijze te mogen vertalen en alle wensen, rituelen, gebruiken en persoonlijke kenmerken onderdeel te laten zijn van het vormgegeven afscheid. Door het oprecht betrokken te zijn bij de familie, het bisdom Roermond en alle andere betrokkenen. Onze medewerkers hebben ervoor gezorgd dat deze dag op gepaste wijze vertaald is en een nieuwe warme herinnering geschreven is. Zijn wapenspreuk ‘In Gods naam mensen liefhebben’ zullen wij ons blijven herinneren en in onze gedachten voort laten leven.

Samenwerking

Samenwerking

Als Schuren Uitvaartzorg danken wij nogmaals naaste familie, het bisdom Roermond en alle andere betrokkenen en wensen wij ieder vanuit ons hart nogmaals heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Condoleances / Herinneringen

Condoleances / Herinneringen

Ook kunt u uw condoleance achterlaten in ons condoleanceregister:

Mgr. Drs. Hendrikus Maria Gerardus (Harrie) Smeets-Roermond

Bron foto’s: Bisdom Roermond en parochiefederatie Roermond en Herten