Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering kan rust geven als deze afgestemd is op uw wensen. Uitvaartverzekering worden daarom ook om verschillende redenen afgesloten zodat u op voorhand zorgdraagt voor de kosten van een uitvaart.

Zekerheid voor een zorgeloze uitvaart

Een uitvaartverzekering ontlast nabestaanden van financiële lasten. Schuren Uitvaartzorg helpt u met het afsluiten en uitkeren van de verzekering, zodat alles volgens de polis wordt uitbetaald.

 

Mijn overledene heeft geen uitvaartverzekering

Geen zorgen: vooropgesteld staat dat we bij Schuren Uitvaartzorg iedereen helpen.
Met verzekering, een andere verzekering en zonder verzekering.

Soorten uitvaartverzekering

Soorten uitvaartverzekering

 

Er zijn twee verschillende vormen uitvaartverzekering: natura- en kapitaalverzekering. Of een naturaverzekering of een kapitaalverzekering beter is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en situatie. Het is belangrijk om uw eigen behoeften, voorkeuren en financiële situatie in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste verzekering. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een uitvaartverzekeraar om de verschillende opties te bespreken en een weloverwogen keuze te maken.

Natura uitvaartverzekering

Een naturaverzekering is een type uitvaartverzekering waarbij u recht heeft op vooraf gespecificeerde diensten en producten voor uw uitvaart. Dit kan onder andere gaan om drukwerk, dragers, een uitvaartkist en andere benodigdheden. Als u ervoor kiest om bepaalde diensten niet af te nemen, kan er een basisvergoeding worden geboden. De naturaverzekering zorgt ervoor dat de kosten van de uitvaart worden gedekt door de verzekeraar, volgens de voorwaarden van uw polis.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaalverzekering is een type uitvaartverzekering waarbij er bij overlijden een vast geldbedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden of rechtstreeks aan de uitvaartondernemer. Met een kapitaalverzekering kunnen de nabestaanden zelf bepalen hoe ze het geldbedrag gebruiken om de uitvaartkosten te dekken. Dit biedt flexibiliteit en vrijheid bij het regelen van een persoonlijk afscheid. De hoogte van het uit te keren bedrag wordt vervolgens bepaald bij het afsluiten van de verzekering.

U kiest altijd zelf

U kiest altijd zelf

 

Controleer uw polisdekking regelmatig en pas deze aan uw wensen aan. U bepaalt uw eigen uitvaartondernemer voor een uniek en persoonlijk afscheid. Een afscheid dat bovendien een warme herinnering wordt.

Schuren Uitvaartzorg staat voor u klaar om financiële en administratieve consequenties inzichtelijk te maken.

Neem gerust contact met ons op

Belangrijke tips

  • Controleer uw polisdekking om bijbetaling te voorkomen.
  • Er bestaat geen zelfde afscheid voor iedereen waardoor extra kosten onoverkomelijk zijn.
  • U heeft recht op vrijheid van uitvaartondernemer.
  • Kies een uitvaartondernemer die bij u past.