Het eerste moment en aangifte overlijden

Het moment van overlijden is een emotionele gebeurtenis. Het is juist op dat moment van onschatbare waarde om helemaal 'in het moment te zijn'; Om nog één keer samen te zijn, de laatste woorden te delen en de warmte te voelen die jullie verbindt.

Eerst de huisarts, dan Schuren Uitvaartzorg

 

De eerste stap na een overlijden is contact opnemen met de huisarts. Deze gaat het overlijden officieel vaststellen. Dat gebeurt met een verklaring van overlijden. Die verklaring heeft u later nodig voor een paar officiële zaken, zoals het krijgen van de akte van overlijden na de aangifte overlijden bij de gemeente.

Daarna kunt u contact met ons bij Schuren Uitvaartzorg opnemen. Het maakt niet uit of het dag of nacht is. U kunt ons altijd bellen. Wij zijn er volledig voor u en we zorgen ervoor dat alles rondom het afscheid met zorg en vakmanschap wordt geregeld. Op die manier krijgt u alle ruimte en tijd voor uw verdriet, om om te gaan met rouw, zonder dat u zich zorgen hoef te maken om de praktische zaken.

Meld een overlijden telefonisch via 0475 472 286
Regelen van de uitvaart en aangifte overlijden

Regelen van de uitvaart en aangifte overlijden

 

Na ons eerst contact plannen we een afspraak met u in. Onze uitvaartverzorger komt bij u langs om te praten over uw dierbare en over uw wensen en voorkeuren voor de uitvaart. De aangifte overlijden wordt voor u verzorgd. Misschien heeft u al vragen, zoals: welke opties zijn er voor de locatie van de ceremonie? Welke mogelijkheden zijn er voor opbaring en rouwbezoek / condoleancebezoek? Of zijn er mogelijkheden voor het opnemen van speciale rituelen, muziek of bloemstukken? Misschien heeft u nog geen vragen, ook dat is geen probleem. Onze uitvaartverzorger neemt u mee in de mogelijkheden om een uitvaart te regelen welke het verhaal van uw dierbare vertelt.

Uitvaartmogelijkheden

Vanwege de vele mogelijkheden rondom de vormgeving van het afscheid bent u zelf in staat om invloed uit te oefenen op de prijs. Wij zullen samen met u geheel open alle mogelijkheden bespreken en ook direct aangeven welke bijbehorende prijsimpact keuzes hebben, zodat u weloverwogen datgene kiest wat bij u past. Wanneer u een uitvaartverzekering heeft dekt dit in veel gevallen een behoorlijk deel van de kosten.

Bij een overlijden komen er veel emoties los, belangrijk is om deze emoties ook te accepteren en deze er te laten zijn. U hoeft namelijk niets meer dan dat als eerste te doen. Na het overlijden mag u al contact met ons opnemen zodat wij op de hoogte gesteld zijn, bel gerust.  De (huis)arts zal in ieder geval allereerst de dood vaststellen waarna wij uw dierbare kunnen overbrengen naar het uitvaartcentrum of thuis in de vertrouwde omgeving kunnen opbaren. Daarna zullen wij samen alle zaken afstemmen welke geregeld dienen te worden geheel op het door u aangegeven tempo. U kunt ook onze checklist overlijden downloaden zodat u al kunt bekijken waar u rekening mee dient te houden.

Wij zijn 24/7 bereikbaar zodat wij ook kunnen garanderen dat wanneer u ons nodig heeft wij er ook voor u zijn.