Cremeren of begraven

Een van de eerste keuzes welke gemaakt moet worden is de keuze voor cremeren of begraven. Mochten de gesprekken over dit onderwerp al besproken zijn dan zal de wens zoals onderling afgestemd is ook daadwerkelijk ingevuld worden.

Meer info

Hoe maak ik de keuze?

 

  • De keuze om te begraven wordt vaak gebaseerd om voor de nabestaanden nog een plek te hebben om naartoe te gaan en daar de dierbare te herdenken en herinneringen op te halen.
  • Bij natuurbegraven is naast de plek om naartoe te gaan de natuurlijke vrije omgeving belangrijk. Een natuurbegraafplaats is ruimer opgezet heeft een aangenamere sfeer en vaak speelt de duurzame invulling van deze manier van begraven ook een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze.
  • Men kiest voor cremeren om uiteenlopende redenen omdat de mogelijkheden na de crematie erg ruim zijn. Zo kan bijvoorbeeld de as verwerkte worden in sieraden, kan de as in een mooie urn geplaatst worden als herdenking of kiest men ervoor om de as uit te strooien op een voor nabestaanden of overledene bijzondere plek.

Wellicht kan de de informatie cremeren, begraven of natuurbegraven helpen om de best passende afweging te maken.

Momenteel zijn er ook volop ontwikkelingen rondom dit vraagstuk welke wij op de voet zullen volgen. Het resomeren is bijvoorbeeld een ontwikkeling waarover gesproken wordt.