Dag van de uitvaart

Emotioneel, bijzonder, persoonlijk en warm. Hoe beter de dag van de uitvaart samen is vormgegeven hoe meer kracht en troost hieruit gehaald kan worden.

De dag van de uitvaart: Een emotionele en persoonlijke gebeurtenis

 

Bijzonder en emotioneel tegelijk. Zo wordt de dag van het afscheid, de dag van de uitvaart, vaak omschreven. Samen zorgen we voor een betekenisvolle ervaring. Dat doen we door een afscheid vorm te geven dat u kracht en troost biedt. De enige manier waarop dat kan is als uw eigen keuzes, uw eigen herinneringen en gedachtenissen de leidraad zijn.

Welke mogelijkheden zijn er voor de locatie van de uitvaart?

Welke mogelijkheden zijn er voor de locatie van de uitvaart?

 

De locatie van de dag van het afscheid heeft grote invloed op de dag en de herinneringen zelf.

Locaties

Afscheid op een warmere locatie

 

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om het afscheid te laten plaatsvinden op een locatie die een bijzondere betekenis had voor de overledene. Dit kan bijvoorbeeld een favoriete tuin, park, restaurant of andere warme locatie zijn. Op deze manier wordt het afscheid nog persoonlijker en kunt u de sfeer creëren die past bij de herinneringen aan uw dierbare.

In de kerk

 

Een mogelijkheid is om het afscheid te laten plaatsvinden in de kerk, waarbij een voorganger de dienst zal verzorgen. Samen met u zorgen we voor een respectvolle en betekenisvolle ceremonie die aansluit bij uw geloofsovertuiging en de wensen van uw dierbare.

 

Uitvaart in het uitvaartcentrum

 

Een andere optie is om het afscheid te laten plaatsvinden in ons uitvaartcentrum. Onze ervaren uitvaartverzorgers of woorddienstbegeleiders vullen de ceremonie met zorg en respect in. We creëren een sfeervolle ruimte waarin u en uw naasten in alle rust afscheid kunnen nemen. Samen zorgen we voor een persoonlijke en warme afscheidsceremonie.

Een persoonlijk draaiboek voor de dag van de uitvaart

Een persoonlijk draaiboek voor de dag van de uitvaart

 

Bij Schuren Uitvaartzorg begrijpen we dat houvast belangrijk is op de dag van het afscheid. Daarom stellen we samen met u een persoonlijk draaiboek op voor de uitvaart. Dit draaiboek geeft u de gemoedsrust dat alles volgens uw wensen en planning zal verlopen.

We zorgen ervoor dat alle details tot in de puntjes worden uitgevoerd, zodat u de dag kunt ervaren en volledig kunt focussen op het afscheid en uw dierbare.

Bij Schuren Uitvaartzorg staan we voor u klaar om u te begeleiden bij de dag van het afscheid. Onze aanpak zorgt ervoor dat u zich ondersteund en begrepen voelt tijdens deze emotionele periode. Samen zorgen we ervoor dat het afscheid een waardevolle herinnering wordt, vanuit het hart.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een persoonlijk gesprek aan te vragen.

De locatie waar het afscheid plaatsvindt kan zelf gekozen worden. Dit mag een uitvaartcentrum zijn maar andere locaties zoals de mooi aangekleden zaal, de vaste stamkroeg of de eigen huiselijke omgeving. Wij werken hiervoor in de regio samen met enkele mooie en bijzondere locaties zodat wij een afscheid vorm kunnen geven zoals het graag gewenst is.