Uitvaartbloemen

Uitvaartbloemen zijn een uiting van warmte, liefde, verbondenheid en troost. Ze bepalen een sfeer en we zien ze vaak als symbool van het leven. De zaden van bloemen worden geplant in het hart en groeien tot warme herinneringen.

Uitvaartbloemen: Een belangrijke rol ter nagedachtenis aan de overledene

Uitvaartbloemen kunnen een belangrijke rol spelen ter nagedachtenis aan de overledene. Als een tedere uiting van warmte en verbondenheid. Ze herinneren ons eraan dat herinneringen aan een geliefde voor altijd bij ons blijven. Bovendien symboliseren bloemen de steun van vrienden en familie tijdens een moeilijke tijd. Dat biedt de nabestaanden enige troost.

De grote variëteit aan bloemen maakt dat de keuze voor de bloemsoort echt kan aansluiten bij het leven van uw dierbare en bij de uitstraling van het afscheid. Een bloemkeuze is dan ook vaak heel persoonlijk. Bloemen hebben verschillende kleuren en betekenissen. Zo symboliseren lelies vaak zuiverheid en onschuld, terwijl rode rozen liefde en respect uitdrukken. Natuurlijk kunt u de symboliek ook achterwege laten en bloemen kiezen simpelweg omdat uw dierbare die zo mooi vond.

De bloemen komen vervolgens in het bloemstuk dat u graag wilt, dat kan bijvoorbeeld een rouwboeket, een rouwkrans of een bloemstuk zijn.

Onze uitvaartverzorgers laten u zien wat er mogelijk is en ze begeleiden u met zorg naar een of meer bloemstukken die passen bij wat u in gedachte heeft. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit altijd zo is zoals wij beogen en verwachten voor het afscheid van uw dierbare, werken we alleen samen met gerenommeerde bloemisten.

Alternatieven voor uitvaartbloemen

Heeft u andere wensen dan een bloemstuk? Afscheid nemen is heel persoonlijk en het kiezen van geen bloemen is juist ook een krachtige, persoonlijke keuze.

Andere opties zijn bijvoorbeeld mooie kaarsjes in een hartvorm plaatsen op de uitvaartkist of juist verspreid door de ceremonieruimte, de foto van de overledene op de kist zetten, of een donatie doen aan een goed doel dat past bij de herinnering aan uw dierbare. Ook kunnen we denken aan het uitdelen van kleine zakjes vogelzaad aan de gasten als symbool van het verspreiden van liefde, terwijl ze zich de overledene herinneren.

Deze alternatieven zijn stuk voor stuk betekenisvol en ze helpen bij het eren van de herinnering aan de overledene.

Tips bloemen:

Tips bloemen:

  • Als meerdere mensen bloemen willen bestellen, kunnen wij dit coördineren om bijpassende boeketten te creëren.
  • Bloemen kunnen de dag voor de uitvaart geleverd worden, bijvoorbeeld tijdens de sluiting van de kist, om de aanwezigheid van bloemen te ervaren.
  • Als er specifieke kleurvoorkeuren zijn, laat het ons dan weten zodat we hier rekening mee kunnen houden.
  • Het is een mooie traditie als gasten één losse bloem meebrengen. Dat maakt het afscheid nog fleuriger.
  • Een eigen samengesteld boeket van veldbloemen geeft ook een bijzondere betekenis mee.

De brug tussen verdriet en warme herinneringen

Of u nu kiest voor uitvaartbloemen of een alternatieve benadering, wij dragen zorg dat de afscheidsceremonie op de voor u meest betekenisvolle manier in te vullen.