Verzorging na overlijden

Nog één keer uw geliefde zien. Gewoon zoals hij of zij was. De laatste verzorging na overlijden heeft een diepgaande en blijvende impact, zowel op nabestaanden als op het rouwproces als geheel. Het geeft vaak troost en een diep gevoel van verbondenheid. Des te belangrijk dat we dat samen aanpakken zoals u dat wilt.

Ieder detail klopt.

U staat er niet alleen voor. Uw dierbare is bij ons in goede handen. Samen gaan we de laatste verzorging na overlijden aan. We zorgen ervoor dat ieder detail klopt en dat de herinneringen aan de overledene levendig blijven.

Liefdevolle zorg: maar wat is de laatste verzorging na overlijden?

De laatste verzorging is een zorgvuldig proces waarbij we de overledene met liefde en aandacht voor details verzorgen en kleden. Ons doel is om een waardig en respectvol afscheid te bieden. Tijdens deze intieme handelingen wordt uw dierbare met zorg omringd, zodat hij of zij er vredig en verzorgd uitziet. Het is een moment waarop u de gelegenheid heeft om nog in de fysieke nabijheid te zijn van de overledene en kostbare herinneringen op te halen.

Hoe gaat de laatste verzorging in zijn werk?

We nemen de tijd om uw dierbare met liefdevolle zorg te omringen en verzorgen hem of haar volledig. We gebruiken persoonlijke elementen, zoals zijn of haar favoriete parfum, make-up, of andere geliefde bezittingen, om een gevoel van herkenning en warmte te creëren. We zorgen ervoor dat elk detail klopt, omdat we begrijpen hoe belangrijk deze momenten voor u zijn.

Tips bij de laatste verzorging:

Tips bij de laatste verzorging:

 • Kies de favoriete kleding uit
  Leg deze klaar om tijdens de verzorging te gebruiken.
 • Een foto als voorbeeld
  Het kan helpen om een foto bij de hand te hebben die verzorgers als richtlijn kunnen gebruiken.
 • Persoonlijke verzorgingsproducten
  Gebruik de persoonlijke verzorgingsproducten, zoals parfum, om de vertrouwde geur te herinneren.
 • Bril en sieraden
  Leg deze klaar als u wilt dat ze gedragen worden.
 • Creatieve herinneringen
  Maak mooie tekeningen of briefjes met een laatste groet om uw gevoelens te uiten.

Samen verzorgen:

Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om mee te helpen of mee te kijken tijdens de laatste verzorging. Hoewel dit echt emotioneel kan zijn, merken we dat deze persoonlijke momenten als heel bijzonder worden ervaren. Het kan een belangrijke stap zijn in het rouwproces en het helpt vaak bij afscheid nemen.

 

Lichte balseming voor natuurlijke uitstraling

Ook kunnen we uw dierbare een lichte balseming geven. Deze behandeling helpt de natuurlijke uitstraling zo lang mogelijk te behouden. Na deze behandeling ziet de overledene er natuurlijker uit en voelt hij of zij minder ‘koud’ aan. Het lichaam neemt de temperatuur van de omgeving aan, wat meer ‘warmte’ bij aanrakingen biedt. Hierdoor is ook opbaring zonder extra koeling mogelijk.

 

 

Een symbolische vingerafdruk

Iedereen is uniek, en dat geldt ook voor de vingerafdruk. Deze vingerafdruk kan symbolisch gezien worden als een laatste aanraking. We raden u altijd aan om een vingerafdruk te laten maken, die later eventueel verwerkt kan worden in een sieraad. U ontvangt de vingerafdruk in een mooie herinneringsset die u kunt gebruiken om een tastbare herinnering te creëren of dicht bij u te dragen.

Een warm en waardig afscheid

Bij Schuren Uitvaartzorg is de laatste verzorging meer dan een praktische handeling. Het is een uitdrukking van liefde, respect en zorg, die bijdraagt aan een warm en waardig afscheid. We zijn er voor u in deze moeilijke tijd, met aandacht voor elk detail en een diep gevoelde betrokkenheid.