Rouwvervoer

Het afscheid begint vaak met een rit; een reis die meer is dan de fysieke verplaatsing van de ene naar de andere. Het is het begin van een emotionele reis, een reis van herinnering en eerbetoon aan een geliefde die u verloren heeft. Bij Schuren Uitvaartzorg is rouwvervoer meer dan alleen een voertuig. Elk detail kan van grote betekenis zijn. De manier waarop uw dierbare naar het uitvaartcentrum wordt gebracht of van en naar de locatie van de afscheidsdienst of begraafplaats speelt mee in het maken van herinneringen voor later. In de toon van het afscheid.

Rouwvervoer: Eerbiedig begin van de laatste reis waarbij de reis het verhaal verteld

Rouwvervoer is niet zomaar een vervoermiddel; het is een symbool van respect en liefde voor de overledene. Vanzelfsprekend brengen we uw dierbare altijd met respect met specifiek rouwvervoer naar zijn of haar laatste rustplaats. Deze laatste reis vertelt het verhaal van hun leven en de reis die ze hebben afgelegd. Het is de eerste stap in het eren van wie ze waren en wat ze voor ons betekenen.

Iedere persoon is uniek, en zo moet ook het rouwvervoer zijn. Of het nu gaat om een traditionele begrafenisstoet, een intieme rouwauto, of een meer eigentijdse benadering, we staan klaar om aan uw specifieke voorkeuren te voldoen.

Onze stijlvolle rouwauto’s stralen respect en waardigheid uit. Ze bieden een serene omgeving voor het overbrengen van uw dierbare naar de afscheidsdienst en de begraafplaats. Maar onze vloot van rouwvoertuigen is zorgvuldig samengesteld om aan allerlei stijlen en wensen te voldoen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor een rouwkoets, ‘platte wagen’ of bakfiets te kiezen. Hier vertellen we u graag persoonlijk meer over.

Het symbolisme van voorlopen bij rouwvervoer

Een ceremoniële handeling die vaak deel uitmaakt van rouwvervoer is het “voorlopen”. Dat betekent dat we voor de rouwauto uitlopen.

Dit is een waardevol eerbetoon aan de overledene. Het symboliseert de overgang van stilte naar beweging, maar ook van de reis die de nabestaanden nu voortzetten zonder hun dierbare.

Bij Schuren Uitvaartzorg nemen we de tijd om de symboliek en betekenis achter elk aspect van rouwvervoer uit te leggen. We moedigen u aan om uw ideeën en wensen door te voeren om de rit zo speciaal en betekenisvol mogelijk te maken. Zo wordt deze laatste reis een eerbetoon aan het leven van uw geliefde en het begin van een afscheid uit ’t hart.

Volgvervoer

Volgvervoer

 

Naast de rouwauto is ander vervoer ook een optie zoals bijvoorbeeld een rouwkoets, ‘platte wagen’, bakfiets of dergelijke mogelijkheden. Hierover vertellen wij u graag welke mogelijkheden er allemaal zijn.